Robin Hoods Playground

Welcome to Robin Hoods Playground
Home Page FAQ Team Search
Login 
View unanswered posts View active topics  

Delete all board cookies

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




New Topic Post Reply  [ 11 posts ] 
  Print view
Previous topic | Next topic 
Author Message
Offline 
 Post subject: Softmod issue
PostPosted: Wed Dec 30, 2009 11:35 am 
User avatar
Bandit
Bandit

Joined: Fri Nov 23, 2007 8:17 pm
Posts: 141
I have the 4.1 and I tried to follow the instructions to install the homebrew channel and everything installed fine. When I went to install the IOS36 that is where the issues start.

Here is some info:

I have a wii that I just purchased about a week ago. I have decided to softmod it and does not work. I keep getting the following info:

ES_AddTitleStart returned: -2011You need to use an IOS with trucha bugt hat is what the IOS15 downgrade is good forIOS26 installation failed.

I ran the restore to get the Wii back to factory settings with the files and guide
on this website. I reformatted the USB and tried it again and still no luck. I have the 4.1 wii. Should I upgrade to 4.2 and try that tutorial?

Any help would be appreciated!


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Wed Dec 30, 2009 11:54 am 
User avatar
Robinhood
Robinhood

Joined: Wed Nov 07, 2007 1:38 pm
Posts: 13414
Location: In the Forest
i would update to v4.2
then do this guide
http://www.wiihacks.com/recommended-faq ... 2-wii.html

you will need a sd crad not a usb
take your time


"FIGHTING TYRANNY in a TECHNOLOGICAL NOTTINGHAM"
Image
No Questions by PM.


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Wed Dec 30, 2009 11:59 am 
User avatar
Bandit
Bandit

Joined: Fri Nov 23, 2007 8:17 pm
Posts: 141
I keep saying that. I am using an SDHC card to do this. I wanted to stay at 4.1 because a lot of people have problems with the 4.2 I am using a 4GB card and dont know if maybe this is the issue.


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Wed Dec 30, 2009 12:40 pm 
User avatar
Robinhood
Robinhood

Joined: Wed Nov 07, 2007 1:38 pm
Posts: 13414
Location: In the Forest
no man
use a 2gb card

yu can stay at v4.1 its just a different guide
ive not had trouble with v4.2
and
you are going to have to go to v4.2 to play the new games ;)
that are coming out


"FIGHTING TYRANNY in a TECHNOLOGICAL NOTTINGHAM"
Image
No Questions by PM.


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Wed Dec 30, 2009 12:53 pm 
User avatar
Bandit
Bandit

Joined: Fri Nov 23, 2007 8:17 pm
Posts: 141
Oh gotcha. So then you think the 4GB card is my biggest issue?


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Wed Dec 30, 2009 1:03 pm 
User avatar
Bandit
Bandit

Joined: Fri Nov 23, 2007 8:17 pm
Posts: 141
Do you think I would have to restore the Wii before attempting to install Trucha from the SD card?


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Wed Dec 30, 2009 1:32 pm 
User avatar
Robinhood
Robinhood

Joined: Wed Nov 07, 2007 1:38 pm
Posts: 13414
Location: In the Forest
the card could be your problem


"FIGHTING TYRANNY in a TECHNOLOGICAL NOTTINGHAM"
Image
No Questions by PM.


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Wed Dec 30, 2009 1:35 pm 
User avatar
Bandit
Bandit

Joined: Fri Nov 23, 2007 8:17 pm
Posts: 141
I will try that when I get home and keep you posted. Thanks Cofree you always pull me through!


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Thu Dec 31, 2009 11:11 am 
User avatar
Bandit
Bandit

Joined: Fri Nov 23, 2007 8:17 pm
Posts: 141
Ok so I finally got it to work. I was using a USB SD card reader to copy the files onto the SD card from my PC. I went out and bought a 2GB SD card and still had problems until I plugged in a SD card reader bay slot from a HP computer. I stuck the SD card in there and formatted to Fat32 and the install went through with no issues.

Thanks you guys for the help with this and happy new year.


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Thu Dec 31, 2009 11:39 am 
User avatar
Robinhood
Robinhood

Joined: Wed Nov 07, 2007 1:38 pm
Posts: 13414
Location: In the Forest
good job man :D


"FIGHTING TYRANNY in a TECHNOLOGICAL NOTTINGHAM"
Image
No Questions by PM.


Top
 Profile  
 
Offline 
 Post subject: Re: Softmod issue
PostPosted: Thu Dec 31, 2009 1:12 pm 
User avatar
Bandit
Bandit

Joined: Fri Nov 23, 2007 8:17 pm
Posts: 141
Couldnt have done it without your help and Wiihacks.com


Top
 Profile  
 
Search for:
Display posts from previous:  Sort by  
New Topic Post Reply  [ 11 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
Jump to:  

cron
Powered by Skin-Lab © Alpha Trion